Sari la conținut

Gerul a închis pieţele. Temperaturile extrem de reci i-au speriat pe comercianţi

Ger de crapă pietrele în pieţele din Constanţa. Chiar dacă unele spaţii sunt închise, temperaturile nu diferă cu mult faţă de cele de afară. O simte şi Liliana Brătulescu, care de 30 de ani are locul ei în Piaţa Griviţei.

Liliana Brătulescu, comerciant: "Păi numai pantaloni am patru, pulovere 4-5. Am plecat şi cu un pachet de ţigări. Pe cuvânt! Am lucrat pentru un pachet de ţigări!"

În pieţele din oraş, vânzătorii nu s-au aventurat să deschidă tarabele.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "Minus 12 grade Celsius la Constanţa. La această temperatură legumele şi fructele, practic, îngheaţă. Din acest motiv, pieţele descoperite din oraş au fost închise."

În Constanţa sunt 9 pieţe din care localinicii îşi pot face provizii. Din acestea, şase sunt acoperite, iar trei descoperite.

Nicoale Fronescu, directorul Direcţiei Pieţe, Târguri şi Oboare Constanţa: "Aţi primit reclamaţii că ar fi frig prin hale? Nu, nu am primit. Noi avem în plan şi celelalte trei pieţe să le acoperim".

În dificultate sunt şi cei care lucrează în aer liber.

Muncitorii de pe şantier spun că trebuie să îndure temperaturile extreme. Frigul accentuat de vântul puternic nu îi ţine în loc pe cei care lucrează în construcţii. Se îmbracă bine, beau un ceai, sau pur şi simplu sunt obişnuiţi.

Cu toate acestea, meteorologii aduc veşti mai bune pentru zilele următoare, pentru că temeperaturile vor creşte până la pragul de 0 grade Celsius.

reporter: Paul Greavu
operator: Victor Niţă, Florin Boboc