Goană după cumpărături. După sărbători constănțenii au nevoie de produse proaspete

Data publicării:
cumparatiri supermarket

 

Mulţi dintre cumpărători recunosc că au preferat să vină la cumpărături ca să mai facă puţină mişcare, dar şi pentru a-şi reface aprovizionarea cu mâncare. De data aceasta baza nu a fost carnea, ci fructele şi legumele.

Sunt şi constănţeni care au căutat în prima zi după deschiderea hipermarketurilor şi produse care să-i ajute să iasă din starea de mahmureală.

Psihologii susţin că fenomenul "la cumpărturi" poate fi încadrat ca o activitate normală, dar poate ține și de sfera patologicului.

Psiholog Mihaela Rus: "Este un comportament, pe de o parte, care își maschează anumitățe agresivități, anxietăți comportamentale, iar pe de altă parte este un comportament de normalitate, nu toate intră în sfera psihopatologiei". 

Psihologii spun că uneori, acest fenomen depășește granițele normalității.

"Poate fi considerat excesiv când este permanent repetat sau când canitataea de produse cumpărate este mai mare decât nevoia", a completat psihologul Mihaela Rus. 

Marii comercianți se așteaptă ca şi zilele următoare magazinele să devină adevărate furnicare având în vedere că urmează alte sărbători.

Reporter: Marieta Iorga
Operator: Cristi Caciauna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri