Sari la conținut

Grav accident de circulaţie. O maşină scăpată de sub control a lovit mai mulţi pietoni

Tragedie pe o trecere de pietoni, din Constanţa. Un om a murit şi alţi opt au fost răniţi de un şofer căruia i s-a făcut rău la volan şi a scăpat maşina de sub control. Imediat după impact, locul accidentului s-a transformat într-o scenă de coşmar. 

Accidentul s-a produs în jurul orei 15, într-una dintre cele mai aglomerate intersecţii din Constanţa.

În maşina care a provocată accidentul se aflau şoferul, soţia lui şi o prietenă. Îşi terminaseeră vacanţa pe litoral şi plecau spre Bucureşti.

Înainte, însă, vroiau să meargă la cumpărături în mall-ul aflat chiar lângă intersecţia în care a avut loc tragedia. Soferul a plecat de la semafor, dar dupa un metru parcurs i s-a făcut rău şi a pierdut controlul autoturismului.

Maşina a intrat cu viteză pe zebra pe care pietonii se pregateau sa traverseze.

"S-a făcut verde către tomis 3, am plecat, eu eram mașina din spatele domnului. La un moment dat, omul inițial a luat-o un pic dreapta, la un moment dat a tras brusc dreapta de volan, a accelerat și a oprit acolo unde vedeți.", a povestit un martor.

În urma impactului un bărbat şi-a pierdut viaţa, iar alţi 5 trecători au fost grav răniţi.

Ciprian Sobaru, șeful Serviciului Poliției Rutiere Constanța: "Șoferul autoturismului a suferit un stop cardio-respirator, pe fondul căruia autoturismul a pătruns pe trotuar, unde a accidentat cinci pietoni, dintre care un pieton a fost accidentat mortal."

George Nicolae, ISU Dobrogea: "Am decuplat bornele autoturismului pentru a nu se produce un incendiu ulterior, am perimetrat zona și am ajutat la transportul victimelor cu ajutorul ambulanțelor și proprii și ale celor de la serviciul de ambulanță către spital."

În total, opt oameni au ajuns la spital.

Bogdan Câmpineanu, medic la Spitalul Județean Constanța: "Sunt stabilizați, deocamdată toți prezintă semne vitale în parametri normali, urmează a se stabili diagnosticele și de a fi preluați de secțiile de specialitate. Șoferul este mai grav rănit? Deocamdată este în comă superficială, urmează a fi evaluat."

Două ore a stat în secţia de reanimare şoferul, dar nu şi-a revenit. Medicii l-au trimis cu elicpterul SMURD, la Spitalul Universitar din Bucureşti.

În intersecţia în care s-a produs accidentul s-a circulat cu dificultate mai mult de o oră.

reporteri: Anca Medrea / Paul Greavu

operator: Cătălin Vârban 

Pe aceeași temă