Greva portuarilor. 5.000 de sindicalişti ameninţă cu stoparea activităţi dacă se dau acţiuni Primăriei

Data publicării:
greva port

Aproape cinci mii de sidicalişti şi-au unit forţele şi sunt gata să înceapă acţiunile de protest. Aceştia vor organiza zilnic, mitinguri, timp de 2 ore, până când Guvernul va renunţa la ideea transferului de acţiuni.

Mircea Burlacu, preşedinte FNSP: "Portul Constanţa să rămână sub autoritatea statului român, să nu fie listat la bursă pentru că însemană privatizare şi, Doamne iartă-mă, e autoritatea statului român! Cum s-o privatizezi".

Dacă vocea sindicaliştilor nu va fi ascultată, aceştia ameninţă cu mişcări mult mai ample.

Mircea Burlacu, preşedintele FNSP: "S-ar putea, la un moment dat, să întrerupem lucrul în Portul Constanţa. Vă spun că asta avem şi de gând. Nu ascund, cum nu ascund niciodată chestia asta. Asta va fi." 

Prezent la Constanţa, senatorul Vasile Blaga, s-a întâlnit cu o parte dintre sindicaliştii portuari. Parlamentarul a spus că transferul a 13% din acţiunile Portului Constanţa la administraţia Mazăre ar avea iz penal.

Vasile Blaga, senator: "Considerăm că nu putem să lăsăm acest obiectiv strategic la dispoziţia unei administraţii locale iresponsabile care şi-a dovedit până acum "calităţile" prin toate scandalurile de corupţie în care este angajată".

Senatorul spune că se va adresa tuturor instituţiilor statului dacă Executivul nu va renunţa la ideea majorării pachetelor de acţiuni a Companiei portuare cu 13%, pentru Primăria Constanţa. În plus, consideră el, acest lucru nu va fi privit cu ochi buni de Comisia Europeană, întrucât România îşi pierde un obiectiv strategic, de importanţă naţională. Blaga a spus că intenţionează să propună un vot de neîncredere Guvernului.

Vasile Blaga, senator: "Vom depune o moţiune de cenzură. Îi spun şi titlul: <<Jaf şi trădare naţională>>, pentru că despre asta este vorba şi să văd eu care parlamentar nu va susţine o astfel de moţiune de cenzură"

Cabinetul Victor Ponta este pe punctul de a oferi Primăriei 13% din actiunile Portului Constanta, fără ca statul să primească ceva în schimb, cedând astfel insistenţelor primarului Radu Mazăre care susţine că va încasa bani mai mulţi la bugetul local şi va putea creşte nivelul subvenţiilor în Constanţa.

În schimb, Primăria Constanţa va avea bani pentru a acoperi, spre exemplu, o parte din facturile oamenilor la căldură.

reporter: Oana Manoilă
operator: Alexandru Brînzaru

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri