Hotelierii îngheaţă preţurile. În 2015 vor fi tarife similare ca în acest sezon estival 

Data publicării:
turisti pe plaja

În vârf de sezon, în staţiunea Mamaia o noapte de cazare la un hotel de 2 stele a costat 280 de lei pe noapte, la unul de 3 stele 350 de lei pe noapte, iar la 4 stele 590 de lei pe noapte.

În sudul litoralului, tarifele au fost cu circa 20 la sută mai mici, respectiv 140 de lei camera la un hotel de 2 stele, 260 de lei o noapte la unul de 3 stele şi 400 de lei cazarea pe noapte la unul de 4 stele. 

Nicolae Bucovală, manger hotel 3 stele: "Tarifele vor rămâne pe loc, noi hotelierii am început deja pregătirea sezonului 2015.

Daniela Beică, manager hotel 4 stele: "Încă sunt în lucru tarifele pentru sezonul următor. O să vedem în funcție de strategia fiecărei locații în parte. Vă dați seama, schimbări vor fi, dar nu neapărat din punct de vedere al tarifului, sub nicio formă."

Salariaţii vor putea primi tichete de vacanţă începând de anul viitor. Intrarea în vigoare a legii voucherelor de vacanţă scutite de impozite ar putea aduce un surplus de circa 250.000 de turişti şi încasări mult mai mari pentru operatorii din domeniu.

Lucia Murariu, președintele ANAT: "ANAT a estimat o piață suplimentară pentru turismul românesc de 400 de milioane de euro. Pentru a pune, însă, în practică această lege avem nevoie de sprijinul extrem de bine documentat al autoritățiilor."

Din octombrie vor fi lansate şi programele speciale pentru seniori. Asta înseamnă vacante reduse pentru persoanele trecute de 52 de ani. Agenţii din turism vor sa le ofere cazare, 3 mese pe zi şi o excursie gratuită, dar şi călătorii cu trenul la jumătate de preţ.

Alin Burcea, vicepreședintele ANAT: "Este vorba de un program complementar Litoralului pentru Toți și celorlalte programe care are mai multe roluri: în primul rând să aducă oamenii la mare. Vorbesc de Senior Litoral."

La capitolul plusuri va intra și tranzitul aerian, în speță, traficul pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălinceanu se estimează că va crește cu 20% în sezonul următor.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna 

editor web: Anca Medrea


Preţuri la recepţie în vârf de sezon 2014

MAMAIA

2 stele: 280 lei/ noapte

3 stele: 350 lei/ noapte

4 stele: 590 lei/ noapte


EFORIE

2 stele: 140 lei/ noapte

3 stele: 260 lei/ noapte

4 stele: 400 lei/noapte 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri