Sari la conținut
News Alert

Hotelul care a luat foc a rămas gol. Administratorii au returnat banii turiştilor

Aşa arată o parte a hotelului din centrul staţiunii, la nici 24 de ore de la producerea incendiului. Camera în care erau bolierele este compromisă, la fel şi holul. Afară au fost scoase mai multe obiecte carbonizate: roţi de bicicletă, bucăţi de tablă sau unelte. Camerele neafectate de flăcări şi fum sunt oricum goale, pentru că întreg hotelul a fost evacuat de proprietari.

Margareta Nicolae, manager hotel: Am reuşit să asigurăm locuri de cazare pentru noaptea cu pricina tuturor turiştilor cazaţi la hotel. Pentru restul zilelor de cazare ni s-au restitutit banii, toată lumea a fost asigurată peste noapte. Rep: Au mers la alte hoteluri, le-aţi găsit tot dumneavoastră? Le-am găsit noi cazare la tarife apropiate de tarifele pe care le-au plătit la noi, dar dacă s-au restituit banii, au achitat dumnealor.

Hotelul avea rezervări până pe 20 septembrie. Până va fi renovată zona afectată, toţi turiştii care şi-au cumpărat vacanţe acolo, vor fi redirecţionaţi către alte spaţii de cazare. Pe cheltuiala patronului.

George Bosânceanu, proprietar de complex hotelier: Au venit turişti de aici de la hotelul vecin, care a luat foc. Ne-am ajutat ca vecinii, turiştii au plătit ei, alţii i-am cazat şi mă voi înţelege cu vecinii mei de aici. A fost o doamnă mai în vârstă cu doi copii mai micuţi, restul a fost tineret care s-au dus au făcut un duş şi s-au dus în club!

Totul a pornit de la o defecţiune apărută la tabloul electric. Potrivit ISU Dobrogea, instituţia care acţionat aseară la faţa locului cu două autospeciale, incidentul nu este tocmai o surpriză.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: Cauza incendiului a fost un scurtcircuit produs în urma suprasolicitării centralei termice, care alimenta cu apă întreg hotelul.

Anca Chiriţă, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea: Ultimul control efectuat de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a judeţului Constanţa la această unitate hotelieră a fost în luna iunie 2015, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale.

Nicio persoană nu a fost rănită grav în incendiul petrecut în Mamaia, iar 12 persoane au primit asistenţă medicală la faţa locului.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna