Hotelul Intim nu îşi găseşte cumpărători

Data publicării:
hotel 20intim-35621

Proiectat în stil Art Nouveau de către arhitectul Daniel Renard, acelaşi care care a gândit şi Cazinoul de pe faleza Constanţei, Hotelul Intim a fost în perioada interbelică mândria bătrânului Tomis. În prezent, imobilul a ajuns o epavă uitată pe o stradă ascunsă departe de viaţă agitată a urbei. Până în 1948 hotelul s-a numit Regina.

Doina Păuleanu, director Muzeul de Artă Constanţa, a declarat că "numele a fost dat de proprietar, un anume Tailer care deţinea clădirea unde a fost înainte un alt hotel foarte vestit al Constanţei şi anume Hotel D'Angleterre construit de o companie engleză acolo unde în 1882 eminescu a stat la mansardă şi a scris Veronicăi Micle celebrele scrisori din port"

Poetul nepereche a locuit în mansarda hotelului în luna iunie timp de 10 zile."Şed într-o mansardă şi privirea mi-e deschisă din două părţi asupra mării, pe care aş vrea să plutesc cu tine. Te sărut dulce, draga mea Veronica, şi rămân al tău. La anul să ştii că venim amândoi aici", îi scria Mihai Eminescu Veronicăi Micle la 16 iunie 1882, dintr-o cameră situata la mansarda.

Ani în şir hotelul a reprezentat locul de întâlnire al celor care decideau destinele oraşului.In urma cu mai bine de 60 de ani Hotelul Regina cum se nume ala vremea respectiva gazduia cele mai prestigioase baluri unde venea lumea bună dinoras dar si din alte parti, se etalau rochii si bijuterii scumpe, aveau loc banchete oficiale. Acum, doar stilul arhitectural extravagant mai aminteste de aceste lucruri.

În 1923 imobilul a fost achiziţionat de un bancher din Bucureşti, insă ulterior a fost naţionalizat. În 1998 moştenitorii hotelului au început acţiunea de revendicare. După un ciclu de procese, în 2004, cele două moştenitoare au câştigat hotelul care a aparţinut în urmă cu decenii tatălui lor. Astăzi se află în rubricile de anunţuri imobiliare ale agenţiilor de specialitate. Proprietarii încearcă să găsească un cumpărător de peste doi ani însă preţul, de peste 2 milioane euro este considerat de specialişti exagerat.

Ioan Ududec, expert imobiliar, susţine cănu se poate cere prea mult pe un asemenea hotel în condiţiile în care pe litoral sunt hoteluri scoase la licitaţie pentru datorii pe la bănci la preţuri foarte bune.Experţii spun că un hotel lângă plajă utilat şi echipat complet, de dimensiuni asemănătoare nu costă nici măcar jumătate din preţul cerut pentru fostul Hotel Intim. În aceste condiţii este puţin probabil că cineva va fi interesat să investească mai ales că imobilul necesită reparaţii serioase. Totuşi există oamenii de afaceri care

Preţul iniţial cerut de proprietari a fost de 4 milioane de euro, între timp s-a redus la jumătate şi, odată cu reabilitarea zonei vechi a oraşului Constanţa, poate că vor apărea şi posibili investitori care să dorească să redea străşucirea pierdută a hotelului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri