Sari la conținut

Hoteluri declasificate în Olimp. Inspectorii au acordat amenzi în total de 140.000 lei 

"Uitaţi-vă cum este băgat în priză boilerul, cu două fire, da? N-are ştecher!", a spus unul dintre inspectori.

Turiştii care erau cazaţi la un hotel de două stele din Olimp îşi petreceau vacanţa în camere cu molibiler vechi, nechimbat din anii 80, dormeau pe lenjerii de pat murdare, iar în baie exista pericolul de electrocutare întrucât boilerul era în priză fără ştecher. Pentru un concediu de 5 zile aceştia plăteau până la 1.400 lei.

Turistă:"Mizerie, nu se face curat în cameră, am ajuns seara târziu, veniţi de la Curtea de Argeş şi am ajuns foarte târziu. Baia era plină de păr, mizerabil pur şi simplu. Veţi mai veni aici doamnă? Niciodată!". 

Hotelul din centrul staţiunii Olimp a fost declasificat de inspectorii ANT . Mai mult decât atât administratorul a fost amendat cu 90.000 lei pentru condiţiile de cazare dar şi pentru faptul că inspectorii OPC au găsit în bucătărie carne congelată şi neetichetată.

Mirela Matichescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism: Am aplicat o amendă de 50.000 de lei şi retragerea certificatului de clasificare.

Alexandru Dunca, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului: Aceleaşi condiţii ca într-un cămin studenţesc de pe vremuri de când eram eu student. Când am intrat aici lipsă de respect faţă de turişti, faţă de mass-media, faţa de români.

Inspectorii au verificat şi un al doilea lea hotel, iar condiţiile au fost identice. Administratorul a fost sancţionat cu 50.000 lei.

reporter: Annabelle Borş 

operator: Florin Boboc