Huiduieli şi îmbrânceli la o şedinţă a sindicaliştilor din port

Data publicării:
huduieli 20imbranceli 20sindicalisti-45185

Şi pentru că nu au avut cu cine discuta, oamenii au pătruns cu forţa în birouri, aşa că şedinţa Colegiului liderilor a fost suspendată, însă, mai mult din cauza prezenţei reprezentanţilor mass-media.

Spiritele s-au încins şi mai tare pe holurile Federaţiei.

Totul a pornit de la faptul că lui Silviu Stanciu, preşedintele Sindicatului Decirom, i s-a respins, în urmă cu două luni, candidatura la funcţia de preşedinte al Federaţiei Sindicatelor Portuare, iar sindicatul său a fost exclus, din nou, din organizaţie. Motivul respingerii candidaturii a fost că Sindicatul pe care Stanciu îl conduce nu are o continuitate de patru ani ca membru al Federaţiei. Şi asta pentru că, în 2008, a mai fost exclus timp de doi ani. Motivul, ca şi acum, a fost constituit, potrivit Federaţiei, de acte de revoltă şi exprimări tendenţioase la adresa acestui forum superior.

Silviu Stanciu nu agrează această explicaţie şi nici motivele invocate de reprezetanţii Federaţiei, prin Biroul Permanent. El susţine că sindicatul său are continuitate, mai ales că şi-a achitat cotizaţiile la zi şi este fondatorul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare.

Votul pentru alegerea unui nou lider al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare ar trebui să aibă loc, anul acesta, pe 15 februarie, însă, dacă aceste neînţelegeri nu se vor soluţiona, este posibil să se amâne.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri