În top la plata taxelor la ATM. 31 martie este termenul limită pentru plata impozitelor pentru primul semestru al anului

Data publicării:
card in mana

sursa foto: mediafax

Potrivit raportului, Constanţa se situează pe locul 9 în topul primăriilor din România, după Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov, Galaţi, Timişoara, Piteşti, Ploieşti şi Oradea. Anul trecut, valoarea acestor plăţi, la nivelul municipiului Constanţa, a depăşit 3 milioane de lei.

Potrivit datelor raportate de băncile din România, valoarea totală a taxelor şi impozitelor plătite prin POS, în România, a crescut anul trecut cu 36%, iar valoarea medie a unei taxe locale plătite prin card a crescut cu 4%. 

Vine scadenţa

În altă ordine de idei, trebuie să ştiţi că termenul scadent pentru plata impozitelor şi taxelor locale aferente primului semestru este 31 martie 2014.

Astfel, persoanele fizice care achită integral obligaţiile datorate bugetului local pentru întreg anul, până la această dată, inclusiv, au o reducere de 10% la taxa de habitat, impozitul pe clădiri, terenuri şi maşini, iar persoanele juridice beneficiază de o reducere de 5% la aceeaşi categorie de bunuri.

Dacă nu vă plătiţi la timp toate aceste dări, Fiscul local va percepe majorări de întârziere de 2% lunar, din totalul datorat.

Taxele şi impozitele pot fi plătite la toate ghişeele unice ale instituţiei, la oficiile poştale din localitate, la bănci şi la unele staţii peco din municipiu.

Impozitele, în valoare de până în 50 de lei se plătesc integral până la primul termen scadent.

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri