În tranzit prin România. 30.000 de militari americani trec prin România spre Afganistan

Data publicării:
militari americani

Inaugurarea terminalului de pasageri a avut loc în prezenţa oficilităţilor americane şi româneşti.

Gen.mr. John O'Conner, 21 Theatre Sustinment Command: "Pentru baza militară de aici, vom conduce o operaţiune de tranzitare a personalului aşa că ei ne pun la dispoziţie toate facilităţile: Aeroportul Internaţional ne permite aterizarea avioanelor, mâna de lucru necesară să ţinem baza în siguranţă cât timp trupele noastre se află în tranzit şi, de asemenea, ne ajută cu personal care are grijă de soldaţii noştri". 


Gen.mr. Laurian Anastasof, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene: "Având în vedere rolul estenţial pe care terminalul în are pentru prietenul şi paertenerul nostru de nădejde în atingerea obiectivelor asumate faţă de NATO şi îndeplinirea angajamentelor naţionale, sperăm ca această facilitate construită în ultimele două luni va reprezenta o altă etapă încununată de succes în dezvoltarea planurilor noastre comune pe termen mediu şi lung".

Americanii şi românii au reuşit să construiască terminalul de pasageri într-un timp record.

Scott Hahn, ofiţer Armata USA: "Întocmirea planurilor terminalului a durat în jur de patru luni iar construcţia propriu-zisă a durat mai puţin de 30 de zile. În total, cred că au fost în jur de 96 de ingineri care au făcut totul".

Operaţiunile aeriene şi cele de tranzit sunt asigurate de 530 de oameni.

Lt.Richard Burns, Forţele Aeriene americane: "Sunt pilot pe avioanele de transport tip C-17. Pilotez avionul pentru toţi militarii care vin sau pleacă din această bază. Cât de necesar este acest terminal? Foarte, pentru că avem nevoie şi de un loc pentru maşinile civile de transport care să îi preia pe cei care se întorc acasă".

Până la finele anului, în jur de 30.000 de militari americani vor tranzita zona. De la începutul lui 2014 şi până în prezent, au au avut loc 37 de misiuni de detaşare şi retragere din Afganistan

reporter: Oana Manoilă
operator: Mihai Ciobanu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri