Încasări uriaşe pe litoral. 12 milioane de euro au lăsat la mare cei 130.000 de turişti 

Data publicării:
turisti pe plaja -1

Într-un top realizat de agenţii din turism, pe locul întâi s-au aflat Mamaia şi Mamaia Nord, unde au venit, oficial în jur de 24.000 de turişti, locurile următoare fiind ocupate de Eforie, Jupiter, Neptun-Olimp şi Venus, unde au ajuns puţin peste 45.000 de turişti în spaţiile de cazare clasificate. Restul au stat în vile, apartamente de vacanţă şi în locuinţe particulare.

Vasile Chirondojan, proprietar de autoservire: Weekend-ul ăsta a fost cel mai de foc şi la propriu şi la figurat. Nu am pomenit aşa ceva, ca turiştii să nu aibă loc, chiar să treacă să se plimbe.

În week-end, în Mamaia, cu greu s-a putut găsi un loc liber pe nisip. În timpul săptămânii, situaţia se schimbă.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: Dacă în weekend această plajă era plină până la refuz, astăzi ea este ocupată la nici jumătate din capacitate, chiar dacă preţul unui şezlong este de 20 de lei, cu 5 lei mai puţin decât sâmbătă sau duminică

Răzvan Chiţan, administrator de plajă: Nu poţi să compari un weekend cu timpul săptămânii. Bine, e ok, Doamne Fereşte, uşor uşor intrăm în linie dreaptă. Dar e cum ai merge cu un Ferrari şi te-ai urca într-un Logan înapoi. Cam aşa e o marţi cu o duminică sau sâmbătă.

Studiile făcute de Federaţia Patronatelor din Turism arată că pe litoral cel mai mult s-a cheltuit pe mâncare şi pe cazare, în total aproape 9 milioane de euro. 3 milioane de euro a costat distracţia, aşa că încasările generale au fost de 12 milioane de euro. În medie, o persoană a alocat în fiecare zi, pentru mâncare şi distracţie, 90 de euro.

Florin Marinescu, şef de sală la un restaurant: De preferinţă consumă fripturile, platourile se dau foarte bine, se vând foarte bine, paneurile

Acelaşi studiu relevă că în fiecare an, pe litoral, ajung două milioane de turişti, din care aproape 2% sunt străini, care merg, în special, în Mamaia Centru şi Mamaia Nord.

Mariana Guruianu, director aparthotel: Gradul de ocupare a fost de 100%, am avut toate apartamentele ocupate. În acest weekend am avut unde la 70% turişti străini

Turist străin: Sunt de părere că Mamaia ar trebui să-şi facă publicitate în vestul Europei, în materie de turism. Familia dumneavostră a cheltuit mult aici? Da, am cheltuit, am fost să mâncăm, normal"

Weekendul trecut a adus pe litoral cu 35% mai mulţi turişti comparativ cu sfârşitul de săptămână precedent.

reporter: Paul Greavu
operator: Cătălin Vârban 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri