Încep lucrările la şoseaua de coastă. De anul viitor va fi construit primul tronson în lungime de 2 kilometri

Data publicării:
sosea de coasta schita

Amânată de mulţi ani din diverse motive, construcţia primului tronson al şoselei de coastă va fi demarată peste trei luni.

Este vorba despre primii doi kilometri de drum din cei 11 prevăzuţi în proiectul administraţiei locale.

Poliana Căpitan, reporter Digi24 Constanţa:  „O plimbare pe viitoarea şosea de coastă le va oferi turiştilor posibilitatea de a admira vechile clădiri din zona istorică a oraşului, termele romane şi inclusiv simbolul Constanţei, Cazinoul". 

Practic, constructorii vor moderniza un drum deja existent și vor construi altul nou.

Concret, soseaua pe patru benzi va începe din fața Comandamentului Forţelor Navale va traversa Portul Turistic Tomis.

ȚDupă ce va trece de movila situată în spatele meu, cunoscută şi sub denumirea de pălăria lui Neagoe, drumul va urca spre promenada situată la câteva zeci de metri înălţime faţă de nivelul mării, pentru a face legătura cu oraşulȚ, a spus Poliana Căpitan, reporter Digi24 Constanţa.

În afara scopului estetic, viitoarea şosea de coastă are şi rolul de a proteja zona istorică a Constanţei.

Decebal Făgădău, viceprimarul Constanţei: "Noi creăm o rută alternativă pentru mijloacele de transport în comun şi pentru autoturisme,, astfel încât să reducem traficul în zona peninsulară şi să ne îndreptăm, uşor, uşor, într-un termen mediu şi lung, către un tafic eminamente pietonal în toată zona peninsulară".

Ultima porțiune a șoselei de coastă va fi terminată până în 2020, în funcție de când vor intra banii în conturile Primăriei, din fondurile europene.

reporter: Poliana Căpitan
operator: Cristi Caciauna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri