Încep lucrările la şoseaua de coastă. Primii 2,6 kilometri vor costa aproximtiv 10 milioane de euro

Data publicării:
soseaua de coasta

Anul trecut, în decembrie, primăria Constanţa a primit ok -ul de la Uniunea Europeană pentru banii care vor fi folosiţi la construcţia uneia dintre cele mai importante investiţii din oraşul Constanta.

Poliana Căpitan, reporter Digi 24 Constanţa: "Soseaua de coastă va începe din portul turistic Tomis, mai exact din faţa Comandamentului Forţelor Navale. Potrivit mamnagerului de proiect, lucrarile vor fi demarate, cel mai târziu în toamna acestui an".

Concret, primul tronson al şoselei va avea câte o bandă pe fiecare sens de mers, pentru maşini. Pentru biciclişti vor fi amenajate piste speciale, pe care aceştia vor merge în siguranţă.

De o parte şi de alta a drumului vor fi şi locuri de parcare, dar şi stâlpi de iluminat. Investiţia va fi însă mult mai amplă.

Poliana Căpitan, reporter Digi 24 Constanţa: "Aici, la intrare, în staţiunea Mamaia, va fi capătul şoselei de coastă, respectiv al treilea tronson. Însă, turiştii vor mai avea de aşteptat câţiva ani buni până când se vor plimba pe aici, pentru că primul tronson al şoselei va fi gata în iunie 2015". 

Administratorii oraşului nu au avansat o dată exactă pentru finalizarea şoselei. Nici nu au cum să o facă, pentru că întâi, Uniunea Europeană trebuie să aprobe celelalte două proiecte şi abia apoi să aloce banii. 

reporter: Poliana Căpitan
operator: Aleandru Brânzaru

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri