Infirmieri transformaţi în brutari. Spitalul din Slobozia are mini-brutărie pentru pâinea bolnavilor 

Data publicării:
spital slobozia

Cuptorul a costat 17.000 de lei şi a fost dat în folosinţa spitalului de asociaţia angajaţilor. Cât despre materia primă, făina, aceasta vine din donaţii de la producătorii de cereale din Câmpia Bărăganului. Aşa se face că pentru pâinea servită bolnavilor spitalul nu plăteşte decât curentul electric. Fiecare pacient al unităţii medicale primeşte zilnic patru chifle, iar pentru asigurarea necesarului de pâine două bucătărese muncesc cât e ziua de lungă.

Mircea Lucreţia, preşedinte asociaţie non profit: "Nu aveam bani pentru a plăti furnizorii pentru aceste produse dar s-a şi îmbunătătţit calitatea mâncării. Aşa cred eu cel puţin".

Bolnavii internaţi în spital sunt încântaţi de mâncarea primită şi nu sunt afectaţi de lipsa de bani a spitalului. Cel puţin, nu încă.

Practic, fără eforturile angajaţilor spitalul de urgenţă din Slobozia nu ar fi putut fi funcţional.

"Sincer să fiu la ora actuală spitalul judeţean în ceea ce priveşte mâncarea ar fi fost pur şi simplu blocat. De ce? Nu avem bani şi n-am fi putut să le dăm pacienţilor nostri decât ceai fără zahăr la fiecare dintre cele trei mese", a spus Vasile Olaru, managerul spitalului.

Asociaţia non profit care ajută spitalul a reuşit să scutească unitatea spitalicească de cheltuirea a nu mai puţin de 600000 de lei.

reporter: Liviu Burghelea
operator: Cătălin Vârban

editor web; Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri