Sari la conținut

Inspectorii SPIT perie Mamaia. Mai multe echipe de control, la vânătoare de rău-platnici 

Inspectorii de la SPIT au dermarat în aceste zile controale la toţi agenţii economici din Mamaia şi Satul de Vacanţă. Aceştia verifică dacă administratorii societăţilor şi-au plătit sau nu taxa de promovare a staţiunii Mamaia.

Cristina Buşu, administrator farmacie: "Dumneavoastră aţi plătit-o? Doar ce am început şi în termen de 30 de zile am termen să o plătesc."

Agenţii care au plătit taxa trebuie să depună la oficiile SPIT o declaraţie de impunere la maximun o lună din momentul în care au obţinut avizul de funcţionare.

Alexandru Vasilică, administrator magazin: Pentru taxa de promovare ai depus declaraţia? Nu. Din ce motiv? Pentru că nu am ştiut de ea. Cât ai plătit pentru taxa de promovare? 1900 şi vreo 3 lei. Cum ţi se pare această taxă? Cam mare, pentru...nu ştiu ce.

Carmen Târpă, inspector SPIT Constanţa: Nedepunerea acestor declaraţii poate fi sancţionată cu o amendă în cazul persoanelor juridice de la 1.116 la 2.500 de lei şi în cazul persoanelor fizice autorizate şi a înteprinderilor individuale de la 279 până la 696 de lei. Chiar dacă au plătit taxa de promovare? Chiar dacă.

În staţiunea Mamaia sunt aproximativ 700 de agenţi economici.

reporter: Annabelle Borş
operator: Florin Boboc

Pe aceeași temă