Invenţie: trenul ecologic al viitorului. Consumul ar trebui să fie minim, doar din energie solară şi eoliană

Data publicării:
elev inventator1

 

"Ce spune lumea? Mie îmi trebuie! Apoi, ce spune economia, statul mai exact? Are nevoie de mai mulţi bani. Şi în final ..De ce noi? Pentru că noi gândim"

Alexandru Todorean, este elev în clasa a XI a la Liceului "Lucian Blaga" din Constanţa şi s-a făcut remarcat prin imaginaţia de care a dat dovadă la o competiţie naţională, în cadrul programului Sci-Tech Challenge. Acolo, alături de încă cinci colegi de la alte licee a proiectat un tren care să ajungă la destinaţie într-un timp record.

Alexandru Todorean, elevul inventator:  "Ruta noastră este de la Moscova la Paris. Asta înseamnă o distanţă de 2500km, având în vedere că el merge cu 500, în 5 ore înseamnă că face distanţa Moscova-Paris. O distanţă foarte mare, într-un timp foarte scurt". 

Inventatorul nu a avut timp decât să pună proiectul pe hârtie, nu să facă şi o machetă a vehiculului. A stat ore în şir în bibliotecă, a consultat cărţi de specialitate şi şi-a pus la încercare imaginaţia.

Maria Alexandru, bibliotecar, Liceul "Lucian Blaga": "La baza imaginaţiei lui şi a gândurilor lui despre viitor, există o foarte bună documentare".

Sincron Carmen Ţăranu, Diriginta lui Alexandru: "Tot timpul aduce ceva nou, niciodată nu reproduce cum i se spune, tot timpul el are soluţii neobişnuite, nu comune!".

Alexandru are încredere în el şi nu ia în calcul o altă varinată în afară de cea a succesului, la orice concurs ar merge.

Alexandru Todorean, elevul inventator: "Nu iau înfrângerea ca pe o opţiune, sunt sigur că în orice grupă ajung, cu oricine o să fiu, o să dăm tot ce avem mai bun şi o să câştigăm". 

Acest proiect îl trimite pe Alexandru Todorean direct la Londra, unde are loc marea finală a competiţiei Sci-Tech Challenge. Alături de el, alţi cinci elevi vor participa la etapa finală internaţională, care va avea loc în primăvara acestui an.

reporter: Loredana Vesparu
operator: Mihai Ciobanu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri