Jandarmii vor escorta turiştii care vin pe litoral

Data publicării:
jandarmi 20vs 20turisti 20pe 20litoarl-45439

Anul trecut, peste două milioane de persoane au ales să îşi petreacă vacanţa la malul Mării Negre, iar peste 30 de mii de turişti au făcut escale în portul Constanţa cu navele de croazieră. Cele mai vizitate locuri au fost siturile arheologice(imagini cu cetatea), crama Murfatlar, cu degustări de vinuri,(imagini cu crama, sticlele si paharul) peştera sfântului Andrei şi Delta Dunării. Turiştii străini s-au plâns de câteva ori că au fost agasaţi de localnici, iar jandarmii povestesc că într-un an, hoţii au lăsat şi câteva autocare fără benzină.

În momentele în care vizitează unul din obiectivele turistice din judeţ, cum este şi Muzeul de Istorie Naţională aflat aici în zona peninsulară, cetăţenii străini de pe navele de croazieră nu vor mai trebui să îşi facă griji în privinţa lucrurilor de valoare lăsate in autocare deoarece acestea vor fi păzite de jandarmi. Potrivit protocolului, hotelierii şi agenţiile de turism îi vor chema periodic pe jandarmi de fiecare dată când organizează diferite evenimente care presupun deplasarea unor grupuri mari de turişti.

După ce anul trecut a semnat un protocol similar şi cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Asociaţia pentru promovarea turismului pe litoral are în plan încheierea unui acord şi cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri