Joaca de-a razboiul pe mare

Data publicării:
joaca 20de 20a 20razboul-46771

La prima vedere poate părea un simplu joc de strategie, în realitate ceea ce vedeţi în imagini este un simulator militar care poate reproduce cu exactitate orice condiţii din teatrele de operaţiuni. Centrul de Instruire, Simulare şi Evaluare al Fortelor Navale este locul unde militarii se pot întâlnii într-un mediu virtual cu situaţii reale de luptă.

"Instrucţia operaţională este acel tip de instucţie pentru luptă pe care echipajele noastre de la toate tipurile de nave îl desfăşoară, la bordul navei la simulatoare şi în multe alte locuri pentru a fi compatibili pentru sarcinile şi misiunea primită", declară Tiberiu Istrate, comandant CISE

Acesta este locul unde marinarii care deservesc Fregata Regele Ferdinand, înainte de a pleca în misiunea de luptă împotriva pirateriei, s-au familiarizat cu posibile situaţii cu care s-au fi putut întâlni în Golful Aden. Centrul de Instruire, Simulare şi Evaluare a fost înfiinţat în urmă cu 5 ani, timp în care au instruit peste 2500 de militari români şi străini, pentru operaţiuni NATO sau sub tutela Uniunii Europene.

Unul dintre principalele avantaje ale acestui simulator este faptul că o oră de antrenament pentru 150 de militari costă 45 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri