Sari la conținut
News Alert

L-a lovit şi l-a lăsat pe şosea. Un şofer care nu avea permis a izbit în plin un mopedist

Acest şofer nu s-a asigurat deloc înainte de a porni la drum. Camerele de supraveghere l-au suprins când s-a urcat în autoturism, apoi a intrat pe drumul judeţean. A fost momentul în care a avut loc impactul cu mopedistul care circula regulamentar.

Şoferul maşinii nu a oprit şi a continuat drumul spre casă. Trecătorii au fost cei care i-au sărit în ajutor bărbatului şi au sunat la 112. După 20 de minute, şoferul s-a întors la locul accidentului.

Ionuţ Ivana, şoferul maşinii: M-am speriat. M-am dus acasă şi m-am întors înapoi, am vorbit cu el să vedem ce facem

Tânărul a luat victima în maşină şi a dus-o la ea acasă. Apoi a chemat ambulanţa pentru că bărbatul avea dureri mari la cap.

Mihnea Avram, directorul medical al SCJU Constanţa: Pacientul a venit cu traumatism cranio-facial, lovituri mai mult la faţă cu fractură de os zigomatic, fractură de sinus maxilar şi cu fracturi de oase nazale. Şi acum urmează să-l vadă ORL-istul şi va decide dacă-l internează sau nu.

De pe targa din spital, bărbatul a povestit cum şoferul imprudent a încercat să ascundă accidentul.

Florin Moldovan, victimă: A vrut să-mi dea bani, să nu-l bag pe el în mizerie.

Poliţiştii rutieri spun că şoferul care nu avea carnet de conducere riscă pedeapsa cu închisoarea.

George Munteanu, şeful serviciului accidente al Poliţiei Rutiere Constanţa: Este clar că intenţia conducătorului auto a fost să nu alerteze organele de poliţie. Se vor efectua cercetări sub aspectul săvărşiri infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea fără permis de conducere, pedeapsa cea mai gravă fiind de 2-7 ani pentru infracţiunea de părăsire a locului accidentului.

Şoferul nu a fost reţinut, dar în zilele următoare va fi chemat în faţa judecătorilor constănţeni.

reporter: Paul Greavu
operator: Florn Boboc