La judecată pentru 100 de euro. 200 de profesori cer statului banii cheltuiţi pentru materiale didactice

Data publicării:
profi

În cei 10 ani de când lucrează în învăţământ, Anişoara Damian a îndrumat paşii a sute de elevi. Le-a transmis mai multe cunoştinţe decât cerea programa şcolară, iar pentru asta a cumpărat din buzunarul său cărţi de specialitate.

Anişoara Damian, învăţătoare: "Fiecare dintre noi a făcut tot posibilul sa se informeze şi să aibă toate materialele necesare pentru un demers didactic eficient ". 

În situaţia învăţătoarei sunt aproape 200 de dascăli din Constanţa.

Din 2010 au aşteptat să primească de la Minsiterul Educaţiei cei 100 de euro pentru material didactic. Iar cum acest lucru nu s-a întâmplat, au acţionat statul în instanţă.

Statistici

Între 2009 şi 2010 au fost admise 99 de dosare şi respinse 71, de instanţele de judecată. Restul profesorilor au renunţat la procese.

Nemulţumiţi că unii dascăli au câştigat, iar alţii au pierdut în baza aceluiaşi temei legal, reprezentanţii inspectoratului şcolar au acţionat mai departe.

Cristina Ivan, purtător de cuvânt Inspectoratul Şcolar Judeţean: "Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a declarat recursul urmând ca acesta să fie soluţionat în termen legal de către curtea de apel".


Pănă la pronunţarea definitivă a sentinţei, cadrelor didactice nu le rămâne decât speranţa că la un moment dat nu vor mai fi nevoiţi să cheltuie bani pentru cărţi dintr-un salariu şi aşa destul de mic.


reporter: Anamaria Stoica
operator: Matei Ghioc

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri