La mare fără viză. 10.000 de turişti din Republica Moldova sunt aşteptaţi pe litoral

Data publicării:
camera hotel

Răzvan Filipescu - preşedinte Autoritatea Naţională pentru Turism: "Aşteptăm un număr mai mare de turişti, anul acesta, faţă de 2013. Respectiv, cu 10.000 de turişti care vor alege să viziteze România şi litoralul Mării Negre."

Cele mai multe cereri din partea cetăţenilor de peste Prut sunt pentru perioada de extrasezon, pentru că atunci preţurile la cazare sunt mult mai mici.

Cristian Bărhălescu - agent turism: "Turiştii moldoveni sunt, de obicei, genul de turişti care accesează pachete ieftine. Nu fac mari mofturi din punct de vedere al confortului şi atunci ei se orientează către două stele."

La începutul lunii iunie, un sejur de 5 nopţi, într-o cameră dublă, cu demi-pensiune, la un hotel de două stele din Mamaia ajunge pentru o persoană la 1.300 de lei. În sudul litoralului, nu vor plăti mai mult de 700 de lei, în aceeaşi perioadă şi în aceleaşi condiţii.

Iuliana Chitic - reporter Digi 24: "Un turist din Republica Moldova poate sta într+un hotel din Mamaia 5 zile, dacă face economii încă două luni de acum încolo." 

Salariul mediu al unui cetăţean din Republia Moldova este de cel mult 1000 de lei, în bani româneşti. Cei cu venituri mici, nici nu se gândesc la vacanţe prelungite.

Ridicarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni aduce beneficii şi hotelierilor, care se vor bucura de creşterea încasărilor.

Aurel Papari - hotelier: "Un aflux de turişi pe litoralul românesc este mană cerească. Evident că făcând parte dintre cei care vor beneficia de un număr mai mare de turişti nu pot decât să mă bucur. "

Nicolae Bucovală - hotelier: "Sunt fraţii noştri şi probabil vom face şi anumite facilităţi în momentul în care vom stabili contactele directe." 

De eliminarea vizelor şi implicit de vacanţe în România beneficiază doar cetăţenii din Republica Moldova care deţin un paşaport biometric.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Cristi Caciauna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri