Sari la conținut

La plajă, printre buldozere şi escavatoare. Promenada din Eforie Nord încă nu este gata

Şantier cât vezi cu ochii. Este cea mai simplă descriere pentru stadiul în care se află, acum, staţiunea Eforie Nord. Iar lucrările se vor termina abia la finele anului.

Autorităţile locale susţin că este posibil să se lucreze şi vara pentru că este vorba despre bani europeni - 2,3 milioane de euro pe care riscă să îi piardă dacă nu respectă termenul de finalizare. Mai mult, acesta a mai fost prelungit o dată:

Cecilia Creţu, purtător de cuvânt primăria Eforie: "Pentru a preîntâmpina problemele care le-am avut anul trecut, când, pe perioada sezonului estival am fost nevoiţi să sităm lucrările ca urmare a nenumăratelor sesizări venite din partea agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea în această zonă".

Reprezentanţii Primăriei spun că, dacă totul merge bine, este posibil ca mici porţiuni din faleză să fie deschisă publicului, cu toate că nici acestea nu vor fi gata sută la sută.

Ion Rotaru, şef de şantier: "Se forează, se montează micropiloţi pentru consolidarea promenadei turistice Eforie Nord. Când credeţi că veţi termina? Cu aproximaţie, într-o lună de zile...nu ştim exact. Depinde şi de vreme."

Dan Leu, arhitectul-şef al Primăriei Eforie: "Lungimea totală a aleii de promenadă este de 821 de metri. Lărgimea finală, mai mare decât cea iniţială, este între 3 metri 50 cm şi, în punctele de maxim, cele trei puncte de belvedere, ajunge până la 4 m 20 cm. Pavimentul este foarte bună calitate. Este un amestec compozit pe bază de agregate de granit, grosime de 7 cm."

Promenada va avea bănci nou nouţe şi a fi monitorizată în permanenţă cu ajutorul unro camere de luat vederi.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cristian Caciauna