Sari la conținut

La un pas de tragedie. Un şofer al RATC a intrat cu maşina personală într-o conductă de gaze

Martor: "Eu eram în curte. M-am pomenit că s-a duduit casa". 

Şoferul Regiei de Transport se grăbea să ajungă la serviciu. A apăsat pedala de acceleratie şi a trecut ca fulgerul pe strada îngustă.

Nelu Nichifor, şofer vinovat: "Veneam din faţa, e o groapă, am evitat-o, am încercat să redresez maşina, am pierdut controlul."

Prima data a intrat în ţeava de gaze, a rupto şi s-a înfipt în stâlp. A avut un noroc fantastic: nicio scânteie nu a aprins gazele care au ţâşnit din conductă.

"Eram în dreptul porţii, am zis că îmi intră în gard, a tremurat stâlpul ala, am zis că îl rupe.", a mai spus un martor.

Locuitorii din zona au ieşit din case şi au sunat la 112. La locul accidentului au ajuns pe rând: pompierii, angajaţii Congaz, poliţiştii care au oprit circulaţia şi jandarmii care i-au îndepărtat pe oameni de pericol.

Plt,adj. Gigi Sava, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea: "Am fost solicitaţi să intervenim să asigurăm măsuri PSI de la o scurgere de gaze are a fost rezolvată de Congaz."

Şoferul vinovat ar putea rămâne fără permis. Cert este că i s-a întocmit dosal penal pentru distrugere şi va trebui să plătească pagubele.

reporter: Anca Medrea
operator: Mihai Ciobanu 

editor web: Anca Medrea