Sari la conținut

Lecţii de prim ajutor, direct de la specialişti. Jurnaliştii au primit sfaturi de la paramedicii SMURD

Manevra Heimlich nu mai este o necunoscută pentru jurnaliştii constănţeni, care au deprins cunoştinţele de bază despre acordarea primului ajutor, chiar de la paramedicii SMURD.

Paula Anghel, şef centru de instruire SMURD: "Vă arătăm câteva tehnici de prim ajutor, ca să ştiţi cum ne puteţi ajuta."

Poate cea mai dificilă manevră de prim ajutor pentru un om obişnuit este resuscitarea. De cele mai multe ori ea nu este făcută Corect şi poate dăuna persoanei aflate în suferinţă.

Statisticile la nivel mondial arată că fiecare minut scurs până la sosirea medicilor scade cu 10% şansele de viaţă ale unei victime dintr-un accident. De altfel, salvatorii trebuie să fie foarte atenţi atunci când intervin.

Adrian Mavromalidi, paramedic SMURD: "Nu este atent, te ia o maşină în plin, şi noi ca salvatori nu suntem feriţi de aceste pericole, şi nici dumneavoastră ca ziarişti, presă, nu sunteţi feriţi de aceste obstacole."

În Constanţa sunt 4 echipaje SMURD gata să intervină la orice fel de urgenţă pe raza municipiului, iar în restul judeţului mai sunt încă cinci ambulanţe pregătite şi echipate.

reporter: Paul Greavu
operator: Victor Niţă