Sari la conținut

Liberty Parade 2014: sărbătoarea muzicii electronice în sudul litoralului

 

Este deja o tradiţie ca festivalul să înceapă cu o paradă a camioanelor Liberty parade.

Patru astfel de mașini, modificate special pentru transportul persoanelor, au mers cu cel mult 20 de kilometri la oră între staţiunile Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora , Venus şI Saturn.

Au fost urmate de maşini sau camionete şi ele pline ochi cu oameni.

Cei care nu au avut loc în autoturisme au mers 10 kilometri pe jos sau urcaţi pe maşini.

Drumul caravanei a durat trei ore şi tot traseul a fost un uriaș ring de dans. Mulţi dintre participanţi au venit costumaţi.

Doi tineri au venit îmbrăcaţi în costume de mumii.

16 Dj români au creat o atmosferă incendiară pe tot traseul, iar puţin după ora 19, camioanele au ajuns la Black Sea Arena pe plaja dintre Venus și Saturn. 

Bogdan Ciudoiu, organizator: "Este al 14-lea an in care facem Liberty Parade si pentru prima data am avut 4 camioane in caravana nu trei, pentru ca am considerat ca patru Dj in plus nu strică motiv pentru care am adus 16, asta in caravana pe langa DJ de la scenă."

Unii dintre cei mai cunoscuţi Dj de la noi din ţară au urcat pe scenă, rând pe rând. Iar după lăsarea întunericului, pe plajă a avut loc şi un impresionant joc de lumini.

DJ Optick: "De obicei te pregatesti cu cateva luni inainte de une eveniment mare dar pentru muxica house este perisabila in sensul ca apar tot timpul piese mai bune, mai bune, prefer sa-mi pregatesc muzica mai in preajma evenimentului pentru ca sunt mult mai inspirat."

DJ Luca M: "A fost o experienta minunata si ne dorim ca an de an sa revenim mereu pe aceeaşi scenă pentru că a fost super, a fost chiar super, mi-a plcăut maxim mie."

Petrecerea a durat până dimineaţă.

reporter: Marieta Iorga
operator: Matei Ghioc

editor web: Anca Medrea