Sari la conținut

Litoralul îşi aşteaptă copiii. La începutul săptămânii copiii încep să ajungă la mare

Acum că este sfinţită, tabară din 2 mai îşi poate deschide porţile. Binecuvântarea lipsea, că restul există, de bine, de rău.

Chiar dacă nu este un etalon de lux, copiii vin pentru mirajul litoralului. De altfel, plaja este la doar 20 de metri de tabără. Complexul are loc de joacă, teren de minigolf și o curte mare care tocmai a fost refăcută.

Claudiu Teliceanu, director DJST Constanța: "Avem peste 1.300 de copii care vor veni în această vară, care la acest moment sunt programați. Sperăm noi ca numărul acestora să crească pe măsură ce vom realiza și alte contacte."

Reprezentații autoritățiilor județene, dar și cei ai Guvernului au inspectat tabăra și s-au declarat mulțumiți de cum arată acum punctul de agrement de la 2 Mai. Administratorul complexului spune însă că popularitatea taberelor din România a scăzut şi că părinţii nu mai sunt interesaţi să-şi trimită copiii în vacaţe de acest tip.

Cezar Stancu, director Direcția Tabere și Agrement: "Percepția, de la an la an, ca să spunem, scade în importanță. Pentru că oamenii nici nu se mai interesează de taberele și de programele pe care noi le facem."

Pe tot parcursul verii în tabăra din 2 mai vor veni 9 grupuri a câte 150 de copii. Cealaltă Tabără De stat de la litoral este în Eforie Sud, cu o capacitate de 446 de locuri de cazare.

Tabăra de la Năvodari eszte administrată acum de o firmă asociată cu primăria-. A fost soluţia d ecompromis găsită de autorităţile locale pentru a putea moderniya complexul. Acum la Năvodari pot fi primiţi peste o mie de copii.

reporter: Paul Greavu
operator: Liviu Erimia 

editor web: Anca Medrea