Litoralul mai ieftin, în 2014: cele mai mici preţuri la cazare vor fi în sudul litoralului. Dar, cu anumite condiţii

Data publicării:
litoral mare vara costinesti plaja 5399659-Mediafax Foto-Marius Smadu-3

 

Dacă vara aceasta pentru un sejur la un hotel de trei stele turiştii au plătit 800 lei, anul viitor au ocazia să achite doar 560 de lei. Trebuie doar să se hotărască destul de repede: termenul limită pentru vacanţe la preţ redus bate la uşă.

"Ne pregătim sa iesim cu oferte de inscrierie ultratimpurii, adica de pana la 40-50%pentru anul viitor, si pentru ca a functionat deja avem vanzari pentru revelion o sa functioneze si la mare", a declarat Adrian Voican, agent turism.

"Vom lansa de la inceputul lunii septembrie un program de early booking cu reduceri destul de substantiale pana la 21 dec si vor putea achizit oferte cu 25-30% mai mici, cu plata pe loc", a precizat şi Nicolae Bucovală, hotelier.


În acelaşi timp, în capitala luxului şi a distracţiei, în Staţiunea Mamaia, hotelierii vor păstra aceleaşi tarife. La unele hoteluri de cinci stele, preţurile ar putea creşte.

"N-as crede ca putem vorbi de o crestere semnificativa poate 5-7% ceea ce mi se pare mai mult decat onorabil", susţine George Guci, hotelier în staţiunea Mamaia. 

Optimism: Investiţiile începute în turism ar fi gata anul viitor

Operatorii din turism promit că investiţiile începute pe litoral vor fi terminate anul viitor.

Corina Martin, preşedinte Asociaţia Litoral Delta-Dunării spune că sunt investitii "pe care le asteptam de foarte mult timp: pasarele pietonale, reabilitarea zonei vechi a orasului constanta si evident ca ne dorim sa fie finalizate cat mai rapid".

Chiar dacă nu au tras încă linie, hotelierii şi agenţii din turism spun că în acest sezon estival s-a înregistrat un număr cu 5% mai mare de turişti pe litoral faţă de anul 2012. Ei speră ca vara viitoare numărul lor să crească.


Lucia Morariu, preşedintele Agenţiilor din Turism, susţine că "daca reusim ca pastrarea tarifelor sa fie o regula eu cred ca vom avea o crestere a turistilor de 5 la suta si daca ne ajuta si putin vremea cu siguranta o sa avem un plus de 10 la suta fata de acest an".

Cei mai mulţi turişti au mers pe litoral, la fiecare sfârşit de săptămână. De la începutul lunii iulie cel puţin 150.000 de turişti şi-au petrecut week-endurile la mare.

reporter: Anamaria Stoica
operator: Matei Ghioc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri