Litoralul verde câştigă teren. Rezervările au crescut cu 8% în sudul litoralului

Data publicării:
litoral sud

Printe facilităţi avem piscina, care este mare, adâncă, înconjurată de multă verdeaţă, şezlongurile colorate.

Aşa arată multe dintre hotelurile din sudul litoralului. Se merge foarte mult pe turismul de familie, în care oaspeţii găsesc un cadru total diferit faţă de Mamaia. Mai mult de jumătate dintre hotelurile existente în sud sunt fie noi, fie recent renovate.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: Cum ies din camere, turiştii fac doi paşi şi ajung într-o zonă plină de verdeaţă în care se pot bucura de liniştea pe care o caută într-o vacanţă la mare.

Florentina Lepădatu, managerul unui hotel de 4*: În ultima perioadă, oamenii asta caută linişte, o oază de verdeaţă, iar aici asta vor găsi.

O noapte de cazare la un astfel de hotel de trei stele, din staţiunea Venus, costă acum 180 de lei, dar în plin sezon ajunge la 280 de lei pe noapte. Mai puţin comparativ cu un hotel de 3 stele din Mamaia, acolo unde în vârf de sezon preţul unei nopţi de cazare atinge chiar şi la 450 de lei.

Aurelian Marin, preşedintele ANAT:  Într-adevăr, în sudul litoralului au fost creşteri consistente de vânzări. <MUSCĂ> Pe de altă parte, Mamaia se află într-o zonă de relativă stagnare. Chiar s-a pus problema că în această perioadă, în Mamaia, comparativ cu alţi ani sunt mai puţini turişti.

Autorităţiile speră ca staţiunile precum Neptun, Olimp, Venus sau Saturn să revină la faima de altădată şi cu ajutorul unor investiţii importante.

Dumitru Filip, directorul Departamentului Turism din Primăria Mangalia: Discutăm de circa 22 de milioane de euro, bani care se duc în zona investiţiilor fixe, directe în zona turistică, nu în altă parte.

Conceptul de litoral verde a apărut în vara anului trecut şi vine în sprijinul staţiunilor din sud, plus Eforie, Techirghiol şi Costineşti.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna 

Preţuri hoteluri de 3*

Staţiunea Venus (iunie) - 180 de lei/noapte
Staţiunea Mamaia (iunie) - 300 de lei/noapte

Staţiunea Venus (iulie-august) - 280 de lei/noapte
Staţiunea Mamaia (iulie-august) - 450 de lei/noapte

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri