Lucru cu ziua pentru plata impozitelor. Cetăţenii din Independenţa muncesc pentru Primărie ca să-şi achite dările

Data publicării:
impozite munca

Peste 200 de locuitori ai comunei au adunat datorii de aproape 200 de mii de lei la bugetul local. Unii dintre ei nu-şi mai plătiseră dările de şase ani. Ca să recupereze debitele, reprezentanţii primăriei i-au convins pe oameni să muncească în folosul comunităţii.

Fănica Bălan, referent Primăria Independenţa: "Oamenii sunt scoşi la muncă, iar o parte din bani sunt folosiţi pentru plata datoriilor la buget, cealaltă merge la oameni. Primăria s-a gândit să-i ajute  pe aceşti oameni care nu au locuri de muncă şi care altfel nu ar avea cum să-şi plătească impozitele la stat".

Plata pentru munca prestată se face din indemnizaţia primită de la Agenţia de Plăţi pentru Intervenţii în Agricultură, adică 500 de lei pentru fiecare dintre cele 500 de hectare ale comunei.

Oamenii nu sunt forţaţi să iasă la muncă, adică să sape şanţuri, să zugrăvească pomi, ori să curăţe mizeria din localitate.

Dar cei care vor să o facă sunt plătiţi cu 50 de lei în fiecare zi. Localnicii spun că iniţiativa primăriei este lăudabilă şi că doar aşa ar fi putut să-şi achite dările.

Doar jumătate dintre banii câştigaţi merg la bugetul local, restul le rămâne oamenilor care au cu ce să-şi cumpere un minim necesar de alimente pentru familie.

reporter: Liviu Burghelea
operator: Alex Şerbănescu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri