Ludotecă din banii părinţilor. Asociaţia de părinţi a strâns deja 10.000 de euro 

Data publicării:
ludoteca

Nici nu s-a sunat bine de ieşire şi elevii din clasele întâi se înghesuie la biblioteca şcolii. Spaţiul de numai 20 de metri pătraţi este însă mult prea mic pentru ei şi pentru miile de cărţi adunate de-alungul anilor.

Adelina Sideria lucrează aici din 1990, de când s-a înfiinţar biblioteca. Abia mai poate respira în acest spaţiu îngust ticsit cu peste 16.000 de volume. De obicei, cei mici intră doar câte doi, trei. În plus, şi cărţile sunt în pericol

Adelina Sideria, bibliotecar Şcoala Generală nr. 5, "Gala Galaction", Mangalia: "Şi cărţile trebuiesc păstrate într-un anumit fel. Înghesuiala nu le face bine, nici umiditatea."

Iarna, copiii nu au unde să se joace sau să facă orele de sport iar cei mai mici dintre ei, de la clasele zero, au nevoie de un spaţiu special pentru ca trecerea de la grădiniţă la şcoală să fie prea bruscă.

Dorel Toma, preşedinte Asociaţia de Părinţi "Gala Galaction": "Copiii de la şcoala pregătitoare să înveţe acolo, să înveţe altfel decât la clasă, în bancă, prin jocuri, o educaţie nonformală, să fie un loc plăcut, un loc adecvat pentru bibliotecă, un loc aerisit, un loc în care copilului să îi facă plăcere să meargă acolo."

În ludotecă, cei mici vor avea cărţi, DVD-uri pentru învăţarea limbilor străine, jocuri, jucării, dicţionare, enciclopedii, atlase.

Viorica Gherghinoiu, director adjunct Şcoala Generală nr. 5, "Gala Galaction", Mangalia: "Ideea unei ludoteci este că noi fiinţăm într-o şcoală cu trei sedii iar acest sediu, pentru clasele pregătitoare şi IV este insuficient desfăşurării activităţii necesare lor."

Deşi clădirea în care părinţii doresc să amenajeze ludoteca este chiar în curtea şcolii, ea aparţine, de fapt Primăriei Mangalia. Aici a funcţionat sediul liberarilor.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Această clădire are nevoie de reparaţii serioase şi o investiţie pe măsură. Asociaţia de Părinţi a strâns deja o sumă considerabilă: 10.000 de euro. Mare parte din bani provin din vânzările făcute anul trecut, la Târgul de Crăciun."

Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia: "Tot spaţiul pe care îl avem în spate intenţionăm să îl dăm Şcolii nr. 5 şi să se organizeze cum doresc dumnealor"

reporter: Oana Manoilă
operator: Alexandru Brînzaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri