Luptă româno-americană pe aeropot. Patru probe din şase au fost câştigate de militarii Batalionului 307 şi de cei ai Brigăzii 9 Mecanizate "Mărăşeşti"

Data publicării:
americani vs romani

 

Brigada 9 mecanizată Mărăşeşti a câştigat detaşat la proba de forţă. Românii au obţinut cel mai bun timp la linia de finish după ce echipa a reuşit să tragă o maşină de luptă Humvee, echipată, cu o greutate mai mare de trei tone.

Competiţia a fost una amicală, iar echipele adverse au dat dovadă de fairplay şi s-au încurajat reciproc. Proba care i-a pus în dificultate pe români a fost alergarea cu un coleg de trupă în spate, pe care, apoi au trebuit să îl tragă pe iarbă. Militarii spun că antrenamentele lor de până acum nu au cuprins şi astfel de tehnici.

Lt. Liviu Vişan, Batalionul 307 Infanterie Marină din Babadag: "Mai greu este să tragi. Îţi solicită foarte mult picioarele, la nivelul gambelor. După aceea, trebuia să continuă, sprintul şi deja simţeam că mă lasă picioarele".

Militarii noştri susţin că ambiţia a fost un atu pentru partea română. Soldaţii noştri nu puteau să piardă chiar la ei acasă. Şi antrenamentele lor zilnice au contat foarte mult.

Sg.maj. Ioniţă Mocanu, Brigada 9 Mecanizată Mărăşeşti: "Vă învaţă cu greul? Da, da. Aşa e militarul român:bun la toate". 

Cap. Zachary Spiker, BSRF 14: "Cred că românii s-au descurcat foarte bine. Au ţinut pasul cu cei mai bine antrenaţi militari ai noştri şi au menţinut ritmul foarte bine".

Cei peste o sută de puşcaşi marini americani au recunoscut că au fost obosiţi după o săptămână de antrenamente foarte solicitante.

"Programul a fost încărcat cu foarte multe activităţi fizice. Chiar ieri, aceşti puşcaşi marini au alergat şase mile (n.r., 10 km) cu echipamentul complet în spate, au simulat evacuarea unor victime", a spus Danielle Dixon, purtător de cuvânt BSRF 14. 

Puşcaşii marini cantonaţi în baza de la Mihail Kogălniceanu susţin că astfel de evenimente comune ar trebui organizate mult mai des pentru că ambele tabere au foarte multe de învăţat una de la cealaltă. Şi românii recunosc avantajele antrenamentelor comune.

Lt.col. Cătălin Crăcea, ofiţer Brigada 9 Mecanizată Mărăşeşti:"În primul rând, contribuie la creşeterea încrederii reciproce. În al doilea rând, contribuie semnificativ la ridicarea nivelului profesional prin schimbul de experienţă care are loc în timpul procesului de instruire".

reporter: Oana Manoilă

operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri