Sari la conținut

Luxul de lângă reşedinţa preşedintelui. Exclusivismul se plăteşte cu minimum 300 de euro pe noapte

Acesta este unul dintre cele mai luxoase apartamente din Neptun. Dintr-o fostă reşedinţă comunistă, Vila 7, frecventată de apropiaţii lui Ceauşescu, a ajuns un penthouse în adevăratul sens al cuvântului.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "Acest apartament exclusivist are mobilier din piele fină, lemn masiv şi băi cu granit. Un turist care vrea să stea o noapte aici, trebuie să plătească cel puţin 300 de euro."

Unele apartamente încă menţin un aer vechi, cu uşi originale sau cu mobilier clasic. Afară, în curte, copiii au locurile lor de joacă, iar adulţii foişoare şi terase unde se pot relaxa după sau înainte de plajă.

Discreţia este punctul forte al fostelor vile de protocol: sunt înconjurate de verdeaţă, pomi înalţi, dar şi de camere de supraveghere.

Relu Căpraru, managerul complexului de vile: "În această zonă accesul se face restricţionat, pe bază de cartelă, nu toată lumea poate sta şi nu toată lumea poate închiria un apartament. Rep: Ce fel de oameni optează pentru vacanţe petrecute aici? Oameni din cea mai înaltă sferă a societăţii, în momentul de faţă, oameni de afaceri, doctori, politicieni, oameni de stat."

Vecini cu preşedintele

La doi paşi de fostele vile de protocol este plaja prezidenţială, delimitată de un gard de stuf înalt de doi metri.

Mădălina Marinescu, agent de turism: "Clienţii noştri care vin în această perioadă se pot întâlni, într-un mod surprinzător, cu domnul preşedinte, care are vilele în apropiere."

Vecinii de ocazie ai şefului statului plătesc 80 de euro pentru un apartament care încă îşi pstrează parfumul comunismului. Luxul este mult mai costisitor: un apartament de 200 de metri pătraţi, cu două terase şi lift propriu, ajunge la 500 de euro pe noapte, în vârf de sezon.

Din complexul care pe vremea lui Ceauşescu număra peste 20 de vile, doar trei au mai rămas cu statutul oficial de protocol. Ele pot fi folosite de preşedintele ţării, premier şi de alţi înalţi demnitari.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna 

Pe aceeași temă