Sari la conținut

Mai ieftin, la Delfinariu. Un bliet va costa de la 1 octombrie doar 10 lei

Conducerea Complexului Muzeal de stiinte ale naturii a anuntat ca tarifele vor fi mai mici de la inceputul lunii viitoare. Un bilet va costa doar 10 lei, iar la copii şi studenţi 5 lei. Şi surprizele nu se opresc aici. De anul viitor la Delfinariul vor veni şi alte animale.

Adrian Bâlbă, manager Complex Muzeal al Ştiinţelor Naturii: "Este vorba de realizarea a doua bazine, unul de pinguini şi unul de foci şi practic în cadrul biletului unic se vor putea vedea patru bazine, cu patru specii de animale marine."

Dresajul pinguinilor sau a focilor nu este diferit de cel al delfinilor şi implică o interacţiune pozitivă cu aceştia, dar şi un sistem de recompense.

Dorina Coman, dresor: "Este acelaşi mod de dresare, la fel ca şi delfinii vor avea acelaşi program, se vor adapta la început, vor fi desensibilizaţi."

Până în mai 2015, Compexul Muzeal se va moderniza. Dacă până acum bazinul descoperit era deschis doar vara şi avea 600 de locuri, de anul viitor, el va fi funcţional pe parcursul întregului an şi va dispune de 1.200 de locuri.

Adrian Bâlbă, manager Complex Muzeal al Ştiinţelor Naturii: "Vor fi condiţii mai bune şi în concluzie vor fi mai mulţi delfini."

Programate să se finalizeze în martie anul viitor, cel mai sigur lucrările vor fi gata în mai, înainte de începerea sezonului estival. Proiectul este finantat din fonduri europene si are o valoare de aproximativ zece milioane de lei.

reporter: Annabelle Borş
operator: Cristian Caciauna

editor web; Anca Medrea

Pe aceeași temă