Mai mulţi elevi au ajutat o familie nevoiaşă din Mereni 

Data publicării:
GRADINA VIE

Familia Huţanu numără 8 suflete, care trăiesc din alocaţiile copiilor şi dintr-un salariu de 1.000 de lei. Nu au apă potabilă, abia au reuşit să se racordeze curent şi nu sunt singuri că iarna îi va prinde cu o casă solidă.

Alina Huţanu: "E foarte greu, cu şase copii, e greu! O să ne apucăm să facem fântâna, că e foarte greu de apă. ADucem de la un kilometru apa."

În sprijinul lor au sărit mai mulţi membrii ai Asociaţiei Elevilor din Constanţa, alături de alţi voluntari. De la sădirea plantelor care necesită delicateţe şi atenţie, până la lovituri puternice cu barosul, tinerii au reuşit să transforme radical gospodăria familiei.

Andrei Chivu, organizatorul acţiunii: "Este şi un cadou, dar este un cadou şi pentru întreaga familie. Toţi ne plângem de scădere demografică, ei sunt sporul nostru demografic şi este omenesc să le întindem o mână de ajutor."

Andrei Burghelia, preşedintele Asociaţiei Elevilor: "Am adus vreo cinci maşini de donaţii, jucării, rechizite, cărţi."

Pentru ca treaba să meargă mai repede şi mai bine, voluntarii au fost acopmaniaţi de acordurile unei vioare.

Daniel Mihai, profesor de vioară: "Am decis să vină acasă şi să întregesc cumva munca acestor tineri şi valoroşi elevi."

După ce au trudit, tinerii au cules şi roadele: zâmbetele de mulţumire ale celor mici care au simţit că Ziua Copilului este şi ziua lor.

reporter: Paul Greavu

operator: Mihai Ciobanu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri