Mai mulţi turişti străini în România. Un sfert din clienţii hotelurilor sunt de peste hotare 

Data publicării:
turisti pe plaja

Aproape 4 milioane de turişti de peste hotare au venit în România, în vacanţă, arată ultima statistică oficială.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: În prima jumătate a lui 2015, cei mai mulţi străini care au venit în România au fost germani, peste 110.000, urmaţi de aproape 100.000 de italieni şi 88.000 de israelieni. Topul a fost completat de turişti care au venit din Franţa sau SUA.

Top 5 turişti străini

Germania - 111.600
Italia - 95.900
Israel - 88.800
Franţa - 62.200
SUA - 59.300

Mosher Greenberg este pentru a treia vară pe litoralul românesc. De fiecare dată a petrecut o săptămână în Mamaia şi spune că nu ar mai pleca de aici. S-a cazat împreună cu familia la un resort din nordul staţiunii, acolo unde mare parte din conaţionalii săi îşi petrec timpul în România.

Mosher Greenberg: E foarte bine aici, hotelul este foarte frumos, camerele sunt confortabile, mari, mâncarea este bună, la fel şi piscina. Sunt toate discotecile aici, cluburile.

Două curse aeriene aduc, săptămânal, pe litoral, turişti din Israel. Dublu faţă de anul trecut.

Mohammad Murad, hotelier: Din 300 de persoane care ajung pe litoral, pe chartere, din Tel Aviv, sunt cam 80% care ajung la noi. Ce ne bucură foarte mult, că sunt foarte mulţumiţi, an de an numărul lor creşte.

Străinii spun că vin în România pentru preţurile mici, pentru mâncarea bună şi pentru distracţie.

Holger Gutthof, turist german: Sarmale şi mămăliga! După a treia bere, româna mea se îmbunăntăţeşte mult.

Mariana Guruianu, director de hotel: Părerea lor personală e că e mai ieftin să se distreze la noi decât în ţările de unde provin.

Hotelierii şi agenţii din turism cred că anul viitor litoralul românesc va atrage şi mai mulţi turişti, în condiţiile în care şi operatorii din domeniu au înţeles că prin investiţii noi şi prin servicii de calitate vor avea de câştigat.

Anca Nedea, consultant în turism: Am creat premisele cel puţin din punct de vedere al mediului privat, pentru a fi competitivi cu mediul străini, dar ne-a ajutat şi partea de fiscalitate, deşi venită târziu, aşteptăm să vedem acest feedback în următorii trei ani.

Acelaşi studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică arată că numărul românilor care şi-au făcut vacanţa peste hotare, în prima jumătate anului, a crescut cu 20%.

reporter: Paul Greavu

operator: Mihai Ciobanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri