Maidanezii se plimbă prin spitalul judeţean ca pe ...maidan

Data publicării:
caine in spital

În imaginile filmate cu telefonul mobil de telespectatorul nostru în spital îşi face apariţia un pacient mai puţin obişnuit: un patruped.

Câinele se plimbă printre pacienţii care aşteptă să intre la consultaţii. La un moment dat se opreşte şi priveşte cu atenţie ceea ce se petrece în jurul lui. Se vede că are probleme la piciorul drept din faţă. Pesemne... căuta cabinetul de ortopedie. Unul dintre pacienţi îl goneşte şi câinele o rupe la fugă. Lăsând gluma la o parte, un animal nu are ce căuta într-o unitate sanitară.

"Există pericolul ca oamenii să fie muşcaţi de câine şi să ne gândim la posibilitatea transmiterii rabiei. După aceea, necesită vaccinare imediată. De asemenea, 
muşcătura de câine poate să transmită foarte multe bacterii", a spus Constantin Dina, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa.

Ce va păţi spitalul

Unitatea sanitară va fi supusă unui control şi dacă se vor descoperi nereguli, conducerea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 10.000 de lei.

Autorităţile sunt convinse însă că maidanezul a fost adus tot de un pacient, căci nu avea cum să intre singur.

"Perimetrul care defineşte curtea spitalului nu are gard. Este o curte deschisă. Cei din administrativ se ocupă, eventual, dacă vin din cartiere, anunţăm ecarisajul. Probabil a fost unul, accidental. Nu creşte nimeni câini", a declarat Cătălin Grasa, directorul medical al Spitalului Judeţean Constanţa.

Nu este pentru prima dată când animalele se plimbă nestingherite în spital. În urmă cu câţiva ani, un alt câine comunitar de talie destul de mare s-a "odihnit" pe o targă în unitatea de primiri urgenţe, iar câteva pisici se jucau la subsolul unităţii sanitare, acolo unde sunt vestiarele, arhiva şi serviciul de întreţinere aparatură medicală.

reporter: Oana Manoilă
operator: Ionuţ Căpitan

Editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri