Sari la conținut

Mamaia, promovată în lume, prin sport. În 2016 se doreşte o cupă mpndială de triathlon

În jur de 1.500 de sportivi amatori, profesionişti şi copii vor participa, weekendul viitor, la cea de-a şaptea ediţie a triathlonului din staţiunea Mamaia.

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța: Uşor, uşor vom sesiza că luna septembrie este, practic, o completare naturală, firească a sezonului estival. Asta înseamnă promovare şi acest eveniment este extrem de important din punct de vedere al promovării pentru că are participare internaţională.

Planulrile organizatorilor competiţiei sunt îndrăzneţe: în 2016 este posibil ca triatlonul de la Mamaia să devină etapă de cupă mondială. Atunci staţiunea Mamaia şi implicit oraşul Constanţa se vor face cunoscute pe plan mondial.

Vlad Stoica, iniţiatorul proiectului: Vom avea o participare foarte interesantă a preşedintelui Federaţiei Internaţionale care vine specială să vadă dacă suntem apţi pentru un asemenea eveniment...pentru o cupă mondială.

Aproximativ 70% dintre sportivi sunt profesionişti. Antoanela Manac, câştigătoarea Romanian Triathlon Series, şi campioană balcanică la triatlon va concura împotriva suedezei Lisa Norden, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice din Londra. Antoanela a suferit, astăzi, un accident în timp ce se antrena.

Antoanela Manac, sportivă: Adrenalina ne face să mai greşim uneori. Voi încerca să mă refac cât de repede pot. Da, voi concura aşa cum sunt

Sâmbătă, 5 septembrie, la categoria amatori va concura şi înotătorul Răzvan Florea.

Răzvan Florea, înotător: O să fie un prilej pentru mine de a mă întrece din nou cu foşti colegi din înot, triatlonişti.... pentru că este un sport

Pe 5 septembrie, amatorii se vor întrece, de la ora 10.00, în probe individuale şi de echipă la sprint, înot şi ciclism iar, duminică, 6 septembrie, vor avea loc adevăratele lupte pentru că este ziua dedicată profesioniştilor.

reporter: Oana Manoilă
operator: Florin Boboc

Pe aceeași temă