Sari la conținut

Maraton de înot pe mare. Concursul Aqua Challenge a strâns peste 200 de participanţi

Concursul a reunit anul acesta peste 200 de participanţi din toată ţara. Printre participanţi se află şi Remus Miron, un înotător din Braşov, care practică acest sport de la cinci ani. Are 33 de ani şi este de profesie inginer geodez. Se poate lăuda cu o performanţă inedită: 24 de ore de înot continuu.

Remus Miron, participant: 5.000 de metri, proba regină cum îi spun organizatorii, alături de înotători de elită, înotători masters, înotători amatori.

Din cauza valurilor destul de mari şi a vântului puternic, probele şi regulamentul concursului au fost schimbate. Pe lângă cele trei probe de înot de 500, 1.500 şi 5.000 de metri a mai fost adăugată şi una de alergare de aproximativ 600 de metri.

Răzvan Florea, organizator: E o probă care necesită ceva antrenament în timpul anului, e un Challenge pentru fiecare şi cred eu că la sfârşit toată lumea o să fie fericită.

La concurs au participat competitori de toate varstele: "La antremante înotăm 8.000 pe zi, 10.000 vă daţi seama nu o să fie problemă. -La ce probă participi azi? -La 5.000 de metri. -Crezi că o să te descurci? -Da, eu sper să câştig."

Nu este singura competiţie de acest gen care se desfăşoară la malul mării. În perioada 2-4 septembrie va avea loc concursul Triathlon Challenge Mamaia.

reporter: Luiza Nicolae
operator: Cristian Caciauna