Maraton de operaţii. Cei mai buni chirurgi din ţară vor opera la Spitalul Judeţean Constanţa

Data publicării:
sala operatie

Marius are 37 de ani şi cântăreşte 177 de kilograme. Spune că a încercat să ţină regim alimentar şi a făcut numeroase tratamente, dar niciuna dintre metode nu l-a ajutat.

În operaţia laparoscopică de micşorare a stomacului îşi mai pune acum speranţa, pentru că intervenţia clasică i-ar pune viaţa în pericol.

"Este o procedură restrictivă în care se micşorează capacitatea gastrică astfel încât ajunge la aproximativ 15-20% din volumul stomacului, acest lucru fiind urmat de o scădere relativ rapidă în următoarele luni sau primul, al doilea an", a declarat Răzvan Popescu, medic chirurg Spitalul de Urgenţă Constanţa. 

Această intervenţie chirurgicală depăşeşte 3000 de lei. Trusele speciale sunt pe ducă în spital şi sunt păstrate de chirurgi doar pentru cazurile urgente. Pacienţii care doresc să fie operaţi pe intensine în acest mod trebuie să suporte toate costurile

"Dacă am avea dotările acestea noi, teoretic, suntem pregătiţi şi practic avem competenţele, calificările necesare să acordăm orice tip de intervenţie", a spus şi Octavian Unc, medic şef Clinica de Chirurgie a SCJU Constanţa.

Bugetul de austeritate nu permite Spitalului de Urgenţă să cumpere astfel de truse, iar cele şase intervenţii chirurgicale care vor fi efectuate vineri şi sâmbătă sunt posibile datorită unor sponsori care vor pune la dispoziţia medicilor kiturile respective.


reporter: Oana Manoilă
operator: Viorel Cotleţ

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri