Sari la conținut

Marea a înghiţit plajele. Aproape 100 de metri de nisip au fost cuceriţi de apă

Pe litoral, plaja a disparut in ultimele doua zile. Consecinţele furtunii de larg se văd la mal. Apa este din ce in ce mai involburata şi înaintează pe plajă, cat vezi cu ochii. Valurile inalte chiar şi de trei metri nu iarta nimic in calea lor.

Loredana Vesparu, reporter Digi24: "Marea a muşcat cu furie din plajă. Zone întregi, care în vară erau pline de turişti şi sezlonguri, au fost înghiţite de apă, iar valurile au măturat totul în calea lor. Inclusiv acest foisor în mod normal se afla la 10 metri distanţă de mare".

Apa macina tot ce intalneste in cale. Cladirile din beton nu mai sunt impunatoare fata in fata cu marea furioasă. Valurile rod fara incetare marginea unei foste terase.

Furtuna a îndepărtat orice localnic sau turist atras de litoral. Singurii spectatori sunt cativa muncitori care in micile pauze admira marea agitata. Oamenii isi amintesc ca a fost si mai rau de atat.

Ilie Dănuţ Diaconescu, cercetător ştiinţific: "Plaja turistică Mamaia este inundata în zona sudica aproape în totalitate până la parapet, iar in zona nordică a plaje Mamaia mai mult de jumătate".

Totuşi, spectacolul naturii afectează plajele. Însă autorităţile promit că până la vară toate vor fi refăcute.

Cătălin Anton, purtător de cuvânt al ABDL: "Noi monitorizăm aceste fenomene astfel încât imediat dupa sezonul rece aceste plaje sa fie reabiliate si turiştii care vor veni pe litoral sa găsească plaje la Marea Neagră".

Judeţul Constanţa a fost sub cod galben de vant aproape doua zile. Meteorologii spun că până la sfârşitul săptămânii vremea se va încălzi, iar marea agitată se va domoli.

reporter: Marieta Iorga, Loredana Vesparu
operator: Mihai Ciobanu

editor web: Anca Medrea