Mastodonţi unicat pentru situaţii critice. Două transportoare vor putea interveni la iarnă în cele mai dificile locuri 

Data publicării:
nicusor transportor

Aproape în fiecare an judeţul Constanţa este expus calamităţilor. Fie că vorbim de inundaţii sau de blocaje din cauza ninsorilor abundente, utilajele existente în curtea autorităţilor locale au făcut faţă cu greu naturii dezlănţuite. De aceea, noile vehicule vor face ca intervenţiile să fie mult mai uşoare şi mai rapide.

Alexandru Teodorescu Dinu, specialist: "Pot afirma că este chiar mai capabilă decât un tanc. Şi spun asta prin prisma faptului că este foarte uşoară şi exercită o presiune la sol mai mică decât a unui om. Aici este o mlaştină şi se poate vedea că oricare dintre noi se va afunda în nămol în timp ce utilajul va trece mai departe fără probleme". 

Diferenţa dintre acest autovehiculul Hellgeth şi un tanc este că acesta este foarte uşor şi merge pe zăpadă şi nu se afundă în zăpadă ca un tanc", a spus Jorg Reindl, reprezentant productor.

Transportoarele seamănă cu cele folosite de armata germană la dezastre, dar şi de alte state din Europa, în situaţii similare.



"Le putem folosi în orice situaţii inundaţii, viscol, cutremure şi orice alte situaţii în care niciun alt utilaj nu poate interveni. Nici măcar elicopterul din cauza ceţii sau furtunii, tancul sau orice utilaj al armatei nu poate interveni aşa cum o pot face aceste două utilaje", spune Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Potrivit autorităţilor judeţene, utilajele vor putea fi folosite şi în judeţele vecine: Călăraşi, Ialomiţa şi Tulcea. Ambele vehicule au costat o jumătate de milion de euro şi sunt singurele existente în România.

reporter: Liviu Burghelea
operator: Mihai Ciobanu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri