Maternitatea Medgidia, fără doctori. Ultimul medic neonatolog a plecat la Spitalul Judeţean din Constanţa

Data publicării:
bebelus copil 5166741-Mediafax Foto-Alexandru Solomon

Pentru că neonatologia din Medgidia a fost renovată, multe gravide din Tulcea, Ialomiţa, Constanţa sau chiar Bucureşti au venit special să nască aici. Arată mult mai bine decât alte maternităţi din ţară, dar cu toate astea specialiştii au plecat rând pe rând în străinătate. Singurul medic neonatolog rămas în secţie a demisionat în urmă cu două zile.

Ca să iasă temporar din această situaţie disperată, conducerea spitalului din Medgidia a cerut de la Constanţa un medic rezident pentru secţia de neonatologie. Conducerea spitalului municipal din Medgidia spune că ar avea nevoie de cel puţin cinci medici ca maternitatea să funcţioneze în condiţii normale.

Stere Buşu, managerul Spitalului din Medgidia: „A şi dat examen a şi luat am înţeles, probabil că o să vină de luni să-şi definitiveze setul de hârtii, acte şi va pleca la Constanţa.”

Ca să nu fie nevoit să închidă secţia, directorul spitalului a cerut cu împrumut un medic neonatolog de la Constanţa. Acesta a fost detaşat temporar. Va face gărzi şi la Pediatrie, dacă va fi nevoie, iar în caz de urgenţă majoră medicul pediatru va consulta nou-născuţii din maternitate.

Stere Buşu, managerul Spitalului din Medgidia: „Avem şi un medic pe pediatrie care în caz de forţă majoră sigur că munceşte mai mult dar preia şi neonatologia.

Doctorul detaşat va rămâne la Medgidia doar până la sfârşitul lunii februarie. Atunci, cele 5 posturi libere vor fi scoase din nou la concurs.

Irina Constantinescu, medic rezident la Secţia Neonatologie: „Ar fi nevoie de ajutor. Vizitele, fapul că trebuie să-mi văd secţia de la un capăt la altul, este destul de dificil pentru un singur om.

Mămicile însă trec cu vederea eventualele întârzieri ale doctorului deoarece condiţiile în spital sunt foarte bune.

În alt spital nu vreau să mă duc pentru că aici am fost de mai multe ori şi când am fost bolnavă. Când am avut orice problemă aici am venit căci ştiam că este un mediu curat., a spus una dintre femei.

Atâta timp cât se ocupă cineva de tine şi e curat, copiii sunt bine îngrijiţi cred că e mulţumitor pentru orice părinte., a spus o altă mămică.

Maternitatea Spitalului Medgidia deserveşte mai bine de jumătate din judeţul Constanţa pe o rază de peste 100 de km. În fiecare an, peste 1.500 de copii se nasc aici. Nu numai acolo este nevoie de medici, ci şi la secţia de Pediatrie. Trei doctori ar fi suficienţi pentru a acoperi toate cazurile medicale.


reporter: Annabelle Borş

imagine: Cristian Caciauna

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri