Meciul unei naţiuni, prin ochii grecilor. Suporterii greci din Constanţa sunt optimişti în privinţa calificării

Data publicării:
greci meci

În rândul grecilor din Comunitatea Elenă, entuziasmul este cuvântul de ordine în privinţa calificării la Campionatul Mondial din Brazilia. Aşa se face că serile greceşti sunt acum mult mai animate.

Tanasis Pirindis, suporter grec:  "Nu sărbătorim doar victoria Greciei, sărbătorim pentru că suntem greci şi de fiecare dată când venim în acest local ne simţim ca acasă".

Fotis Constantinidis, un alt suporter înfocat locuieşte în Constanţa de numai două luni. Cântă într-un local tradiţional elen şi, mai în glumă, mai în serios, a intuit corect scorul primei manşe. 

Pe Andi l-am întâlnit într-un alt local cu specific grecesc. S-a născut în vechea Eladă, dar locuieşte în România încă din copilărie. Un astfel de meci reprezintă un avantaj, spune el, pentru că ţine cu ambele naţionale de fotbal. 

Andi Buiuca, suporter: "Jumi-juma', mă împart în două. Dar totuşi, cine ţi-ai dori să meargă mai departe? Cine o fi, cine-i mai bun".

Pentru a se califica la Campionatul de fotbal din Brazilia, România trebuie să învingă marţi naţionala Greciei cu minim 2 la 0.

reporter: Daniel Leancă
operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri