Sari la conținut

Meniu de sezon: peşte cu muşte. Două terase din Costineşti, amendate cu 15.000 de lei

"Bă, plecaţi de aicea cu camerele! Pleacă cu camerele astea de aicea! Suntem pe domeniul public! 

Angajaţii acestui restaurant au fost revoltaţi de controlul inspectorilor de la protecţia consumatorilor. Aceştia au găsit nenumărate nereguli, care pun în pericol sănătatea clienţilor. Spre exemplu, ligheanul în care era făina folosită la prepararea produselor devenise stativ pentru mop.

În magazia cu alimente, angajaţii îşi uscau rufele şi îşi depozitau materialele de construcţii. Carnea era expirată şi nu era etichetată.

"Uitaţi, condiţiile în care sunt depozitate: varză, morcovi...cu ce? Cu materiale de construcţii. Condiţii improprii de depozitare".


Patronii terasei au şi o explicaţie: au deschis recent şi nu au avut timp să îşi pună lucrurile la punct. Totuşi, trebuie să achite o amendă de 5.000 de lei. Câţiva paşi distanţă, altă privelişte de groază. La o terasă cu autoservire, peştele era expirat şi însoţit de ... muşte. Carnea mirosea îngrozitor, semn că termenul de valabilitate plecase demult în vacanţă. Patronul a sugerta că ar fi victima unei...înscenări. 

"Dar de unde au venit muşte aici? Dacă mergeau, erau vii...Nu e veche, nu? De unde a venit? Deci, musca e proaspătă? De unde a venit? De unde a venit? Eu ştiu cine a băgat-o acolo?", a întrebat patronul. 

Patronul are de plătit 1.000 de lei amendă, aşa că angajaţii şi-au vărsat nervii pe reporteri.

Turiştii care au asistat la controalul inspectorilor au rămas şocaţi de ceea ce s-a descoperit la terase.

Marius Dunca, preşedinte ANPC: Mereu îmi spun că a doua zi, sau dacă veniţi mâine totul este în regulă, dar când venim la dânşii observăm lucruri care nu sunt în regulă şi produse care pot pune în peiricol viaţa şi sănătatea consumatorilor

Inspectorii ANPC spun că toată vara vor controla restaurantele şi terasele de pe întreg litoralul.

reporter: Oana Manoilă
opeator: Cătălin Vârban