Militarii americani au primit cu colindul. 33 de copii au cântat, la iniţiativa Brigăzii 9 Mecanizată

Data publicării:
militari MK

Câţiva militari nu au putut participa la întregul concert. Aveau de prins un avion care îi ducea acasă, la familiile lor.

Colegii lor au rămas însă pe loc. Pentru mulţi dintre ei este a doua oară când fac sărbătorile departe de casă. Anul trecut, caporalul Brian a avut o misiune de 11 lui în Marea Mediterană iar, anul acesta, misiunea lui este la baza de la Mihail Kogălniceanu. Va pleca acasă abia în luna iunie 2015.

Brian-Frank Jacob, caporal în Armata SUA: "Este greu? Îţi este dor de casă? Foarte mult, dar, acasă, mă aşteaptă o soţie foarte puternică. Mă susţine foarte mult şi trebuie să ţin mereu capul sus."

Jessica Huerta, sergent în Armata SUA: "Doresc ca familia mea să fie fericită, să aibă parte parte de Sărbători frumoase chiar dacă eu nu sunt alături de ei"

Cel mai emoţionant moment a fost când cei mici le-au dat militarilor felicitări cu mesaje de Crăciun, făcute chiar de ei. Fiecare s-a gândit la familia lui care nu i-a mai văzut de luni bune, la soţii sau soţi, la proprii copii.

"Suntem departe de familiile noastre. Tuturor ne este dor de cei de acasă, iar aceşti copii...chiar ne-au făcut să ne simţim miunat. Ai copii acasă, care te aşteaptă? Da, am doi băieţi. Câţi ani au? Unul are cinci luni iar celălalt va împlini 3 ani pe 29, luna aceasta", a spus un alt militar american. 

Col. Adrian Soci, comandant Brigada 9 Mecanizată Mărăşeşti: "Noi am vrut, prin această iniţiativă, să aducem o parte din spiritul Crăciunului românesc aici, la baza de la Mihail Kogălniceanu şi sperăm să fi reuşit asta din plin."

Şi pentru că au colindat atât de frumos, copiii au primit foarte multe dulciuri. Pe lângă mini concertul susţinut, cei mici au avut şi mesaje de Crăciun pe care au dorit să le transmită militarilor americani în faţa camerei.

reporter: Oana Manoilă

operator: Cătălin Vârban

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri