Militarii au donat sânge. Jandarmii şi pompierii vor cumpăra jucării cu tichetele de masă primite 

Data publicării:
jandarm donare sange

 

Acţiunea a avut ca scop strângerea de fonduri pentru copiii aflaţi în centrele de plasament din judeţul Constanţa.

Iniţiativa pompierilor constănţeni vine şi în contextul în care zilnic aceştia participă la intervenţii, pe parcursul cărora se confruntă cu suferinţa oamenilor şi înţeleg cât de important este să ofere o şansă la viaţă celor din jurul lor şi mai ales copiilor.

Plt. Daian Hagi, ofiţer relaţii publice în cadrul ISU Dobrogea: "Mai ales că vine ziua de 1 iunie, Ziua Copilului încercăm să/i bucurăm pe cât putem cu această activitate."

Plt. maj. Aurelia Șovăilă, ofițer Relații Publice IJJ Constanța: "Astăzi răspundem chemării Asociației sprijin pentru cetățeni în vederea donării de sânge pentru cumpărarea de fructe, jucării pentru copii din centrele de plasament. "

Fiecare cetățean poate dona câte 450 ml de sânge şi pentru gestul său umanitar va fi recompensat.

Gabriel Ţolea, preşedinte Asociației Sprijin pentru Cetățeni: "Fiecare donator va primi tichete de masă în valoare de 65 de lei după vor fi donate spre Asociaţia noastră cu care vom mergee la un magayin, la un centru, unde vom cumpăra jucării produse alimnetare şi ce mai este nevoie pentru Centrul de Copii Antonio din Constanţa."

Specialiștii susțin că România nu are stocuri suficiente de sânge.

Alina Dobrotă, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Constanţa: "Dacă ne limităm la judeţeul Constanţa, media noastă este de 50 de unităţi recoltate pe zi, pentru a avea un stoc de confort care să permită diversitatea mare pe componenete sanguine şi pe grupe sanguine am avea nevoie de o medie de 60+65."

Acţiunea de astăzi a fost făcută în cadrul campaniei "Sângele Salvează Zâmbete".

reporter: Marieta Iorga
operator: Cristian Caciauna 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri