Sari la conținut

Mircea Băsescu: "Pavel Abraham i-a promis lui Florin Anghel un milion de euro dacă aduce înregistrări cu mine şi cu Traian Băsescu. Banii ar fi de la domnul Voiculescu"

A început procesul în care Mircea Băsescu şi complicele său, Marian Căpăţână sunt acuzaţi de trafic de influenţă. Cei doi au fost aduşi la instanţă, în Constanţa.

Primul audiat a fost Marian Căpăţână care şi-a recunoscut vinovăţia, anume că a primit suma de 100 de mii de euro, nu cea la care fac referire procurorii anticorupţie în rechizitoriu.

Surse judiciare spun că este posibil ca magistraţii să îi scadă pedeapsa cu o treime, în urma acestei declaraţii. Mircea Băsescu este audiat şi el la această oră de judecători.

El le-a spus că la sfârşitul anului 2011 membrii familiei Anghel i-au făcut vizite foarte dese şi i-au cerut bani.

UPDATE

Fratele preşedintelui a făcut o declaraţie surprinzătoare în instanţă. El a spus că Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial "a mărturisit că avocatul Pavel Abraham i-a promis un milion de euro dacă îi aduce înregistrări compromiţătoare cu mine şi Traian Băsescu. Banii ar fi de la domnul Voiculescu",

UPDATE 1

La finalul şedinţei de judecată, avocaţii celor doi au solicitat înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. Instanţa a amânat pronunţarea cu privire la cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive pentru 20 noiembrie a.c. şi a stabilit termen în vederea continuării cercetării judecătoreşti pentru 5 decembrie.