Sari la conținut

Miron Mitrea a fost încarcerat la Poarta Albă

Surse judiciare ne-au spus că poliţiştii au bătut la uşa camerei în care stătea şi au discutat cu el aproape o oră. Apoi l-au urcat într-o maşină neinscripţionată şi l-au dus la Penitenciarul Poarta Albă, acolo unde va ispăşi pedeapsa de 2 ani de închisoare cu executare.

Nu este exclus ca Miron Mitrea să fi devenit cetăţean al municipiului Constanţa tocmai pentru a pentru a-şi ispăşi pedeapsa aici. Se ştie că închisoarea din localitatea Poarta Albă are şi o secţie exterioară în comuna Valu lui Traian, unde toţi deţinuţii care se poartă exemplar pot beneficia de regim de detenţie semideschis, adică pot merge la muncă în afara unităţii. Şi condiţiile de cazare sunt mai bune decât la Jilava sau în alte închisori din ţară.

Miron Mitrea a fost prezent în cursul dimineţii la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde s-a judecat ultimul termen în acest dosar.

Emoţii nu am, dar se poate întâmpla orice, sper să fiu achitat. Dar sunt pregătit pentru orice. Decizia din prima instanţă a fost o surpriză pentru mine”, a declarat Miron Mitrea, la ieşirea de la instanţa supremă.

În acest dosar, în 15 octombrie 2014, Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

În 14 decembrie, Miron Mitrea a confirmat demisia din PSD şi din Parlament, anunţată în şedinţa Comitetului Executiv al PSD, refuzând să menţioneze explicit care sunt motivele gestului său de a se retrage din politică. Oficial, şi-a dat demisia din Parlament în 2 februarie.