Mişcare pentru o viaţă sănătoasă. Zeci de constănţeni aleargă în fiecare weekend pe plajă

Data publicării:
alergare plaja iarna

Îmbrăcaţi destul de lejer şi extrem de motivaţi, aproape 70 de constănţeni de toate vârstele s-au întâlnit duminică plaja din staţiunea Mamaia unde au alergat aproape zece kilometri.

Daniel Antonaru, organizator: "Dacă ne gândim că anul trecut când am început în luna martie eram 15-20 de oameni, acum strângem uşor 60-70 de persoane per antrenament".

De cura de aer sărat s-a bucurat şi Alexandru Pop. A împlinit 50 de ani, de curând, dar spune că se simte mult mai tânăr. Mişcarea l-a ajutat să se menţină în formă şi să participe de-a lungul timpului la diferite competiţii sportive.

Alexandru Pop, maratonist: "Ţin să precizez că alerg cu oameni mai tineri decât mine. Premii obţinute? Campion naţional, iar acum, la categoria de vârstă în ultimii şase ani când mergem la campionate naţionale, numai locul întâi".

Medicii spun că 30 de minute de mișcare în fiecare zi, ajută la scăderea riscului de boli cardiovasculare, cancer și diabet.

Alergerea pe plajă este indicata şi pentru ca reduce riscul accidentarilor şi asta datorită nisipului care absoarbe o mare parte din impactul asupra articulaţiilor, mai spun specialiştii.

reporter: Daniel Leancă
operator: Liviu Erimia

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri